Zadovoljne nogice

Sem ena izmed tistih mamic, ki že v nosečnosti veliko spremljajo smernice in nasvete za razvoj naših najmlajših in si ob tem ustvarim lastno mnenje glede posameznih področij.

Iskanje člankov po internetu in prebiranje strokovne literature sta dokaj redno na meniju mojih dnevnih aktivnosti. Ena izmed tem, ki so me zanimale že v nosečnosti, je bila tudi izbira copatkov za prve korake oziroma copatkov za notranje prostore. 

V zadnjem času je vedno pogosteje moč zaslediti priporočila strokovnjakov, naj najmlajšim za prve korake zagotovimo copatke, ki so čim mehkejši, brez kakšnih posebnih opornih lokov, trdega podplata, visoke opore v gležnjih in podobno. Naj se čim bolj približajo občutku bose noge. Govorim seveda z vidika, da otrokov razvoj poteka popolnoma brez težav. 


Mnenja se tudi na tem področju razlikujejo, vseeno pa naju je z Erikom bolj pritegnilo na to stran in sva se odločila, da bova najinim otrokom zagotovila mehke copatke. Pomembno je seveda tudi to, da imajo izbrani copatki nedrseč podplat in so dovolj veliki, saj tako stopalu omogočajo, da se primerno odzovejo in otrok razvije dinamično stabilnost v gležnjih.

Za prve korake sva na podlagi tega izbrala mehke usnjene copatke, ki so se v začetku zelo dobro obnesli. Lepo so stali na nogici in služili svojemu namenu. V začetku je namreč nogica hitro rasla in je bilo potrebno prej kupiti večje, kot so se usnjeni podplati zdrsali. Problem se je pojavil kasneje, ko sta že kar precej mesecev nosila isto številko in so podplati postali rahlo drseči. 


Nekje vzporedno s tem časom sta se Dilan in Dora tudi odvajala od pleničk. Včasih nismo uspeli priteči dovolj hitro do kahlice in posledično so skupaj z njunimi nogami stali v luži tudi usnjeni copatki. Ker priporočajo čiščenje z vlažno krpo, se seveda nismo mogli znebiti neprijetnega vonja. Tudi topli poletni meseci jim zagotovo niso bili preveč naklonjeni, saj se je nogica v njih močno potila.

Tako smo bili v iskanju drugih copatk. Poleg samega udobja, nam je bilo pomembno tudi to, da se nogica v njih ne bo potila, da so kvalitetno izdelani in da omogočajo čiščenje v pralnem stroju. Pa da so lepi. Kaj kmalu sem naletela na copatke Snugi. Najprej me je pritegnil videz. Vzorčki so res raznoliki, izbire je bilo ogromno. 


Prebrala sem, da so v notranjosti iz organskega velurja in dolgodlakega pliša, zunanji del copatkov je iz 100% ekološkega bombaža, podplat pa iz mikrosemiša in protizdrsne silikonske podlage. V njih naj se nogica ne bi potila, saj so ti naravni materiali zračni in lahkotni. Primerni so tudi za otroke z visokim nartom in širšim stopalom. 

Copatki so ročno narejeni v Sloveniji, kar je bila tista dodana vrednost, ki me je prepričala, da jih Dilan in Dora preizkusita. Skupaj smo pregledali vzorčke v spletni trgovini. Dilan je izbral model Aligators in, seveda, batmančke Bat-M, Dora pa Panda Grey in Stars (povezave spodaj).


Paketka smo se vsi zelo razveselili. Izgled je res krasen. Še vedno se spomnim, kako si je Dilan prvič obul copatek in pripomnil, da so zelo mehki. In res so mehki. Brez težav si jih lahko sama obujeta in na nogici jima lepo stojijo zaradi mehke elastike okoli gležnja. Sedaj jih uporabljamo že kar nekaj časa. En par imamo doma, drugega pa v vrtcu. Čeprav tam še vedno prevladujejo copatki s trdim podplatom, mi vztrajamo. 

Verjetno je njuna nogica po osmih urah nošenja tako bolj spočita. Vsekakor pa lahko potrdim, da imata nogico suho, tudi ob vročih dneh in ob uporabi brez nogavic. Copatki jima ne drsijo, mama pa je zadovoljna, ko jih občasno lahko za vikend vzame domov, jih opere in v ponedeljek vrne čiste in sveže. 


Seveda ne trdim, da so le mehki copatki primerni za naše najmlajše. Vsak izmed staršev izbere po svoje. Pa vendar lahko trdim, da so copatki Snugi krasna izbira za tiste, ki se raje odločite za mehke copatke. 

Pokukajte na njihovo spletno stran www.snugi.si in preglejte ponudbo. Verjamem, da vas ne bodo pustili hladne. V kolikor bi radi, da najmlajši člani vaše družine vstopijo v novo šolsko leto v teh prikupnih copatkih, pa smo samo za vas priskrbeli 10% popusta s kodo TASLANASREČA, ki je veljavna do 1. septembra 2018.

Snugi je zakon! 


Povezave do copatkov:

http://www.snugi.si/copatki/otroski/aligators

http://www.snugi.si/copatki/otroski/bat-m

http://www.snugi.si/copatki/otroski/pandagrey

http://www.snugi.si/copatki/otroski/stars


  • Deli objavo