Vikend v Čatežu in kopanje v Žusterni

Rubrika "gremo nekam" je kar nekaj časa samevala, ker enostavno nismo našli časa, da bi se kam odpravili za dan ali dva. Temu je bilo treba narediti konec, zato sva se odločila, da se odpravimo za vikend v otrokoma že dolgo obljubljene Terme Čatež.

Ta vikend oddih smo planirali že par tednov nazaj, a nam je bolezen prekrižala načrte. Tokrat nam je uspelo viruse in bakterije premagati. Ni potrebno posebej poudarjati, kako vesela sta bil Dilan in Dora že nekaj dni pred odhodom. Otroci nimajo predstav koliko časa naj trajajo "počitnice". Njima je že enodnevno kopanje prava avantura, kaj šele, ko se odločimo prespati. 


Dobili smo super hišico, s klimo in vsemi možnimi pripomočki, za ugodnih 50€ na noč, plus 2x po 3 ure kopanja za vsakega gosta. Pred nami sta bila dva nepozabna dneva.


Kaj smo v Čatežu počeli in kako smo se imeli, si lahko ogledate v vlogu #42.


Več o pizzah, ki smo jih preizkusili v gostišču Les, si lahko preberete v objavi Gostilna in pizzeria Les.


Kmalu zatem je prišel Erikov rojstni dan in zaradi dejstva, da se najbolje počutimo ravno blizu morja, je padla odločitev, da lep sončen dan preživimo na obali. Ker pa je v tem času morje še pikico premrzlo za kopanje, smo se odpravili v vodni park v Žusterni. 

Vsi smo bili tam prvič, zato nismo vedeli, kaj točno pričakovati. Veliko, pozitivno presenečenje sta bila dva bazena z morsko vodo. Odličen nadomestek za trenutno (pre)mrzlo morje. Otroka pa sta uživala v bazenčku z igrali, jacuzziju in divjem toboganu. 


Vse užitke, tudi tiste kulinarične, ki smo si jih kasneje privoščili v Kopru, smo ujeli na telefon in strnili v vlog, ki si ga lahko ogledate spodaj. 

Okrepčali smo se v bistroju Noro

Definitivno priporočamo izlet na obalo, obisk vodnega parka Žusterna, okrepčilo v bistroju Noro in najboljši sladoled, kar smo ga imeli priložnost poskusiti - Sladoledarno. Če dodate še pravo družbo, imate recept za popoln dan. 

Uživajte in hvala, ker ste z nami. 
  • Deli objavo