Slaščičarna (in pizzerija) Ajdovščina

V Slaščičarni Ajdovščina so mojstri slaščičarstva. Njihov sladoled je po mojem mnenju eden boljših v Sloveniji in še kje.

Pri njih lahko naročite tudi torto za rojstni dan, poroko ali kakšno drugo priložnost. Midva sva izdelavo najine poročne torte zaupala njihovim rokam in dobila sva točno tako, kot sva si jo želela. Okus pa nebeški.


Poleg slaščic pa spečejo tudi solidne pizze, ki vam jih po želji tudi dostavijo. Izbira je res ogromna, v ponudbi pa je tudi več vrst testa (polnozrnato, brezglutensko,..).

Ne morem trditi, da so pizze vrhunske, saj kot prvo niso pečene v krušni peči, kar je za moje pojme prvi pogoj vrhunske pizze. Že res, da so sodobne električne peči boljše, kot so bile tiste pred leti, a krušna peč je krušna peč.

Če bi krušni peči že v osnovni ponudbi dodali še malo kvalitetnejše sestavine, pa bi lahko njihova pizza postala med najboljšimi na Goriškem. To bi seveda prineslo kakšen evro višje cene, ki so sedaj v primerjavi z drugimi pizzerijami med nižjimi. 

Tokrat smo izbrali pizzo z imenom Ave. Sicer so pa naše TOP 3 izbire: Geto, Ave in Leteči krožnik.

V ponudbi imajo tudi hamburgerje. Priporočam Red burger, ki je odličen. Vedno moja izbira, ko mi zadiši ta vedno bolj popularna jed. 

Slaščičarna Ajdovščina je vedno dobro obiskana, saj se nahaja ravno ob parku, ki poleg tega, da poleti nudi senco pod klopcami, kjer se mali nadobudneži sladkajo s sladoledom, ponuja tudi sodobna igrala za otroke. Najboljši sladoled in igrala pa so pri nas dovolj velik razlog, da ta priljubljen lokal večkrat obiščemo.

Opomba: Avtor prispevka je Erik Dietz. Ocena temelji na lastni izkušnji avtorja in ni produkt promocije. 


  • Deli objavo