Pizzerija Ok Corral

Tokrat smo se odpravili proti goriškemu koncu. Odločili smo se za že preizkušeno pizzerijo z imenom OK Corral. V bistvu jo je izbral Dilan, saj je hotel v "tisto pizzerijo", kjer imajo dirkalne avtke". Ja no, tudi pizze niso "švoh".

Če se kdo sprašuje, o kakšnih dirkalnih avtomobilčkih je govora, naj pojasnim, da gre za "navadne" plastične avtke, ki jih imajo med kopico drugih igračk v njihovem igralnem kotičku. Ta je mimogrede velik plus te pizzerije, če imate s seboj dva energije polna otroka. 


Če prištejemo zraven še prijazno osebje in v krušni peči pečene pizze, dobimo zelo dobro idejo za kosilo, večerjo ali čisto navadno druženje v dobrem ambientu. Pozimi poseben čar dajo peči na drva, ki so razporejene po prostorih, ki niso preveč razsvetljeni, kar daje občutek večje intimnosti. Je pa zato s telefonom težje narediti lepe fotografije, kar se tudi opazi kajne? 


Čeprav imajo v ponudbi tudi precej mesnih jedi, ki zvenijo več kot odlično, nas je ta dan bolj zanimala njihova ponudba pizz. Izbrali smo tako z jurčki, mozzarello bufalo, rukolo in špekom. Pizza je bila dobra, a noben presežek. Mogoče smo se malo razvadili, ker smo v zadnjem času poskusili nekaj res odličnih pizz. Mogoče nismo izbrali prave pizze. Mogoče. A vseeno menim, da bi morali vodje pizzzerij prednost dati kvaliteti in ne kvantiteti sestavin. Kakšno sestavino manj, a tisto malo bolj kakovostno in pizza bi bila bližje odličnosti. 


Mogoče nas pizza res ni vrgla s stola. Ga je pa pošteno zamajala njihova hišna palačinka. Ta debela kraljica, polnjena z nečim, ki spominja na zelo gost čokolino, polita s čokolado in posuta s sladkorjem v prahu, naj bi bila za dve odrasli osebi. Mi bi brez problema zmazali še eno. Sedi 5. 

V Ok Corral se bomo sigurno še vrnili. Tudi na pizzo. Definitivno na palačinke. Mika nas tudi njihov žar. Ah, najbolje da kar vsega po malo. Kdo gre z nami? Opomba: Avtor prispevka je Erik Dietz. Ocena temelji na lastni izkušnji avtorja in ni produkt promocije. 


  • Deli objavo