Pizzeria Grad Ozeljan

Če bi rad v Vipavski dolini pojedel res odlično pizzo, boš moral kljub malem morju pizzerij, pazljivo izbrati.

Odlična pizza se od dobre razlikuje po vrhunskem testu, kvalitetnih sestavinah in seveda pravilni pripravi. Kot smo že ugotovili krušna peč ni pogoj, je pa velik plus, ob predpostavki, da vse drugo »štima«. 

Dokler je Fuoriserijav Lokavcu še obratovala, je bila brez konkurence naša najljubša pizzerija daleč naokoli. Vsaj tja do Divače. Tja pridemo enkrat drugič. 

Danes se bomo ustavili v pizzeriji Grad v Ozeljanu, ki je trenutno naša prva izbira, ko se odločimo za pizzo v domačem kraju oziroma okolici, saj se moramo do nje voziti približno 20 minut. Vendar se splača. 


Predlagam, da si pred prihodom rezervirate mizo, saj je Grad zelo obiskan lokal. V zadnjem času smo bili tam dvakrat, prvič za kosilo (12.00) in drugič za v času večerje (18.00). Med vikendom priporočam, da se tja odpravite pred 19.00, saj se boste v nasprotnem primeru precej načakali. 

Močna lakota je v obeh primerih botrovala k temu, da mi primanjkuje slikovnega gradiva. Morali mi boste pač verjeti na besedo in pizze preveriti sami. Kar je super razlog, da lahko dieto nekam pošljete in se odpravite na pizzo kajne? 


Poleg tega, da so pizze zelo okusne, pečene v krušni peči, ravno prav obložene na dišečem testu, mi je najbolj všeč to, da imajo res bogato izbiro mesnih pizz. V veliko pizzerijah ravno to pogrešam. Panceta, klobase, salame, pršut in ogromno drugih mesnin, ki jih lahko kombinirate, so vrata v mesna nebesa. 


Vedno raje izberem odlično pizzo enkrat na mesec, kot povprečno pizzo enkrat na teden. Kaj pa vi? 

Se pa zadnje čase pogosto sprašujem: zakaj hudiča se pizzerije ne potrudijo in izboljšajo svojih pizz? Rekli bodo, da se ne splača? Pa to drži? A ni tako, da brez problema damo kakšen € več za pizzo, na kateri so kvalitetne in okusne sestavine? No, lahko vam v Ozeljanu dajo kakšen nasvet o tem, kako narediti odlično pizzo. Pa dober tek! 


Opomba: Avtor prispevka je Erik Dietz. Ocena temelji na lastni izkušnji avtorja in ni produkt promocije. 


  • Deli objavo