Pizzeria Garaža

Odkar sem poskusil pizzo v "garaži", je ponavadi to moja prva izbira, ko sem v Ljubljani. Še vedno pa mi ni uspelo priti do tiste iz Verace, ki vsaj po odzivih onih, ki so pizzo tam že jedli, veliko obeta. Do takrat pa, je moja numero uno ljubljanska pizzerija, ravno Pizzeria Garaža.

Parkirišče pizzerije boste našli na nasprotni strani Dolenjske ceste. Od tam boste morali peš do semaforja in ko boste prečkali prehod za pešce, boste kmalu zagledali znak, ki opozarja na lokal, v katerem si lahko privoščite najbolj priljubljeno italijansko jed. 


Na daleč lokal ne deluje nič posebnega, vendar se to spremeni v trenutku, ko stopite skozi vhodna vrata. Celotna pizzerija je opremljena v stilu, ki sovpada z imenom - povsod avtomobili, avtomobilski deli, registrske tablice iz celega sveta, celo staro bencinsko pumpo imajo. Čudovit ambient. 

Ko sem Dilanu, ki je bil tisti dan z mano, omenil, da bi lahko pojedla pizzo v pizzeriji, ki je polna avtomobilčkov, je bil več kot navdušen. Ni treba poudarjati, da veliko bolj, kot nad samo pizzo, ki je zanj enako dobra skoraj povsod. Sicer ga je malo potrlo dejstvo, da se z avtomobilčki ne bo mogel igrati, a ga je videz Garaže vseeno razveselil.

Izbral sem pizzo z malancano in vratovino, ki se mi je tisti trenutek zdela prava izbira. Vendar sem kasneje izbiro malo obžaloval, saj malancani niso bili takšni, kot sem si predstavljal da bodo. Bili so malo presuhi in bolj trdi, kot sem pričakoval. Kljub temu, je pizza s krožnika hitro izginjala. Predvsem na moj račun, saj se je Dilan zadovoljil s "škorjico".

Ob pizzi mi je zadišalo tudi pivo in odločim sem se za tisto brezalkoholno, saj je bilo pred nama še nekaj opravkov in večerna vožnja domov. Ko mi je prijazna gospa postregla s Staropramen, sem bil presenečen, saj jo še nisem zasledil v nobenem lokalu. Več kot zadovoljen sem bil tudi z okusom.

Čeprav tiste pizze z malancani najbrž ne bom več izbral, bom to edinstveno pizzerijo najverjetneje še večkrat obiskal. Izbira pizz je pestra, lahko pa se odločite tudi za pravo italjansko lasagno, ki je preverjeno odlična. V vsakem primeru obisk Garaže več kot priporočam. V poplavi vseh povprečnih pizzerij, boste v Garaži sigurno deležni nadpovprečne izkušnje. 

Dober tek. 

Opomba: Avtor prispevka je Erik Dietz. Ocena temelji na lastni izkušnji avtorja in ni produkt promocije. 


  • Deli objavo