Low-budget vikend na morju

Morje, sonce in borovci so najboljša terapija. Vsaj v našem primeru. Zato smo nujno potrebovali en vikend oddih na morju.

Na pot smo se odpravili okrog 5.45 zjutraj in čeprav smo imeli namen prespati samo eno noč, je bilo videti, kot da gremo na tedenske počitnice.

Izbrali smo kamp Valkanela, ki je (še vedno) naš najljubši kamp v Istri. Lahko rečem, da poznam vsak centimeter tega ogromnega kampa, čeprav se je v zadnjih letih precej spremenil. Na boljše? Ja in ne. Jaz se ga spomnim še iz časov, ko smo se skoraj vsi v kampu poznali, ko so se po parcelah sprehajali divji zajci in veverice, ko je bil sezonski pavšal 5x cenejši in ko je bila kristalno čista voda polna ježkov (katera prisotnost naj bi bila sinonim za zelo čisto vodo). Takrat so bili bazeni v kampu redkejši od zob 80-letne none. 

Na rtu

V kampu navadno lahko izbirate med različnimi cenovnimi conami. Bližje morja = dražje. Mi smo se odločili za bolj mirno, senčno in seveda cenejšo varianto. Šotor smo postavili v senci hrastov, v bližini toaletnih prostorov, kar je zelo zaželjeno, trust me! :) 

Glavna sezona se še ni začela, zato je tudi v prosti coni kampiranja mogoče dobiti čudovit prostor razmeroma blizu morja (5min), z elektriko in veliko prostora, ki otrokom omogoča sproščeno igro. 


Ko smo bili mi otroci, je bilo prvo vprašanje, ko smo stopili iz avta: "Mama, kdaj bomo šli v morje?" :) Še dobro, da se te male Quechue postavijo v manj kot minutki, tako da smo bili hitro pripravljeni na kopanje. Dilan in Dora sta oblekla svoja neoprenčka, vzela vsak svojo "žival" in v petih minutkah smo bili na plaži. 


Čofotanje smo po dobri uri prekinili, odnesli kramo k šotoru in se odpravili na sladoled. A veš, kateri okus sladoleda je hit letošnjega poletja? Poglej sliko spodaj ;) No, jaz in Kaja še vedno prisegava na kralja med sladoledi - King double, quattro ali 20 godina. 

Mavrični sladoled aka Unicorn icecream

Večino obrokov sem dan pred odhodom pripravil doma. Vsebina hladilne skrinje je bila bogata. Tortilje s piščancem in grškim jogurtom, toast sendviči s piščančjimi prsi in sirom, testenine s pestom, hrenovke in proteinske čokoladice so poskrbeli za naše želodčke. Seveda se nismo mogli upreti pekarni v bližini. In sladoledu. Predvsem sladoledu.

Noči in jutra so še precej hladna

Popoldan smo upoštevali želje najmlajših in se odpravili na bazen. Tam sem telefon odložil v torbo in se tudi sam namočil v precej "sveži" bazenski vodi. Ko bi le tudi sam imel en neoprenček. No ja, Dilan itak ni hotel iz vode dokler ni njegovo tresenje povzročalo valov, kakršne povzroči maestral 9, ki ga poganja Tomos štirica. 

Ajde, pejmo še na en mavrični sladoled. 

Tako je naneslo, da je ravno ta vikend v Valkaneli z družino kampiral tudi moj kolega. Večer smo preživeli v dobri družbi, zvokih valov, opozarjanju otrok, kričanju nemških navijačev in mavričnemu sladoledu. Ah, ta mavrični sladoled. 


Kaj potrebujete za takšen vikend na morju? 

- šotor

- napihljivo blazino + tlačilko

- posteljnino (ali spalne vreče)

- hladilno torbo polno hrane in pijače (priporočava havano in coca-colo za sproščen večer ;)

- mizico in stolčke (brez problema se zdrži tudi brez)

- kopalke (ali pa tudi ne) in sončno kremo

- dobro voljo

- budget kampiranja:  v našem primeru dobrih 30€ + gorivo + 10€-20€ za mavrični sladoled 

Veselo kampiranje! 


Oglej si tudi video:  • Deli objavo