Državno prvenstvo v minimotu

V nedeljo se je v Vrtojbi odvijala zadnja letošnja dirka državnega prvenstva v minimotu. Ker se Dilan zadnje čase navdušuje nad tem športom, smo si šli pogledat, kako hitri so ti mali dirkači.

Sonce je žgalo, vonj po bencinu se je širil po prizorišču, ušesa pa so vibrirala ob zvoku malih, strupenih motorjev, ki so jih krotili pogumni fantje in dekleta. 


Sprehodili smo se mimo tamkajšnjih servisnih con in opazoval sem tekmovalce, ki so se pripravljali na zadnjo tekmo sezone. Nekateri so bili vidno vznemirjeni, drugi pa sproščeni, kot da se bodo po pisti podili s poganjalčki in ne mini motorji, ki dosežejo hitrost več kot 60km/h. 


Izmenjal sem nekaj besed z mamo enega od malih tekmovalcev. Povedala mi je, da se 6-letnik že leto in pol ukvarja s tem športom. Vozi najmanjšo izvedbo mini moto - takšne velikosti, kot smo ga kupili Dilanu. Mama tega neustrašnega dirkača pravi, da se sin zgleduje po starejšemu bratu, ki vozi v kategoriji OHVALE. Malo v strahu je povedala, da njegov mali motorček postaja zanj "prepočasen" in se že spogleduje z močnejšimi. Neustrašen, ni kaj. Videl sem vožnjo tega modrega dirkača in bil sem navdušen. Kot bi gledal tekmo moto GP. Vsaka čast. 

Si želim, da bi Dilan nekoč drvel po takšni progi? Če dobro premislim, nevem. Sem pa prepričan v to, da bom naredil vse kar bo potrebno, da bo lahko sledil svojim sanjam. Tudi, če bodo te vključevale vroč asfalt, visoke hitrosti in ogromno stresa. Bolje, da se otroci znorijo na za to namenjenem poligonu, kot na cesti. Se strinjaš? 

V vlogu št. 34  si lahko pogledaš nekaj utrinkov iz nedeljskega prvenstva.


Do naslednjič.   • Deli objavo